Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, a fost dat oficial în urmărire generală de Poliția Română.
Fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, Mario Iorgulescu, a fost dat în urmărire generală de Poliția Română.
Acesta a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare după ce a omorât un om într-un accident rutier, însă în acest moment se află în Italia. Acesta este motivul pentru care a fost dat în urmărire generală, iar profilul său de pe site-ul oficial al Poliției Române a fost acuzat.
La scurt timp după producerea accidentului din septembrie 2019, Mario Iorgulescu s-a refugiat în Italia și nu a mai călcat în România. Acolo, el a obținut acte medicale care susțin că are probleme psihice, astfel că nu are de gând să revină în țară.
Judecătorii Curții de Apel București au explicat, în motivarea deciziei de a-l trimite în spatele gratiilor timp de 13 ani și 8 luni, că argumentele aduse de fiul LPF prin intermediul diagnosticelor primite în Italia nu sunt valide.
„Niciunul dintre înscrisurile medicale depuse la dosar nu relevă împrejurarea că inculpatul s-ar afla într-o imposibilitate fizică de a se deplasa în România sau că o astfel de deplasare i-ar pune în pericol sănătatea sau viaţa.
Chiar apărarea a susţinut că, la începutul lunii mai, inculpatul a părăsit în mod voluntar unitatea medicală în care era cazat, fără acordul medicilor, fiind, aşadar, evident că starea fizică în care se află îi permite să se deplaseze dintr-un loc în altul, fără a avea probleme locomotorii sau de altă natură care să-l împiedice să fie transportat în România, în vederea efectuării expertizei medico-legale. (…)
Fără a face vreo apreciere cu privire la existenţa sau gravitatea acestei patologii, Curtea a apreciat că sub nicio formă o afecţiune de această natură nu-l împiedică pe inculpat să se deplaseze din Italia în România.
Aportul de expertiză medico-legală efectuat în Italia, în cadrul procedurii de punere în executare a mandatului european de arestare, a fost întocmit, în mod superficial, având concluzii ce par a fi fundamentate pe o documentație medicală incompletă”, se arată în motivarea Curții de Apel Bucureşti.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER